Szolgáltatások

EGYÉB ÉLELMISZERBIZTONSÁGI RENDSZEREK

Egyéb élelmiszerbiztonsági rendszerek

Közös jellemzőjük, hogy a HACCP 7 alapelvét tekintik kiindulási alapként. Az eltérések egy-egy - a kiadók által kiemelten fontosnak kezelendő - részterület sajátos ellenőrzésében, dokumentálásában jelentkezik.

EFSIS

Az angol EFSIS (European Food Safety Inspection Servise-Európai Élelmiszer-biztonsági Ellenőrző Szolgálat) a HACCP elvek alkalmazása mellett a Jó Gyártási/Higiéniai/Laboratóriumi Gyakorlat és ISO 9001 elemeinek komplex megvalósítását jelenti. Kidolgozásában kereskedelmi, szakmai, ellenőrző, vizsgáló és tanúsító szervezetek vettek részt. 2005-től helyét is a BRC szabvány vette át.

BRC

Az angol élelmiszer kiskereskedelmi és egyéb kapcsolódó szakmai szervezetek (British Retailer Consorcium-Brit Kereskedők Egyesülete) a HACCP hét alapelvének alkalmazása mellett környezetirányítási és minőségbiztosítási rendszerelemek alkalmazását is előírja a saját "márka" termékeinek gyártóitól (az EFSIS szabvány figyelembevételével alakították ki a követelménycsoportok összevonásával).

IFS

Ezt a szabványt (International Food Standard) német intézmények és szervezetek alakították ki az EFSIS és BRC valamint az ISO 9001 szabványok figyelembevételével. Elsősorban német és francia területen terjedt el, de jelenleg az egyik legelfogadottabb és legelterjedtebb minőségbiztosítási rendszer (sok áruházláncnál a szállítás feltétele ennek megléte).

Maga az IFS rendszer a minőségpolitikára, a vevő igényeire fókuszál. Minden területtel foglalkozik, a szervezeti felépítéssel, a környezeti előírásokkal. stb., azonban az egyik legfontosabb eleme a nyomon követés, amellyel mindig biztosítható az azonosítás, a termék beszerzésétől az értékesítésig. Nagyon fontos tulajdonsága ennek a minőségbiztosítási rendszernek, hogy az élelmiszer-előállítással együtt folyamatosan fejlődik. Több fokozata létezik.

EurepGAP

Az EUREPGAP minőségbiztosítási rendszer bevezetésével biztosítjuk a Helyes Gazdálkodási Gyakorlatnak történő megfelelést, melynek elemeit a világ vezető kiskereskedelmi csoportjai fogadtak el.

Az EurepGAP az integrált növényvédelem (IPM) és az integrált növénytermesztés (ICM) eszközeit alkalmazza a mezőgazdasági termelés fenntarthatósága és hosszú távú fejlesztése érdekében, támogatva a HACCP elveit és azok használatát. Alapvető kritérium a hazai vagy a nemzetközi jogszabályoknak való megfelelés, mindemellett a termelőknek bizonyítaniuk kell elkötelezettségüket.

Kapcsolat

Cég neve: REALITÁS-2000 Tanácsadó és Szolgáltató Bt.

Cég címe: 2092 Budakeszi, Reviczky u. 72.

Telefonszámunk: 06 30 960 5693
06 70 318 9449

email: Küldjön email-t

Bankszámla sz. K&H bank 10403095-50526548-87521002

Adószámunk: 20134103-2-13

Cégjegyzék sz. 13-0603-1288