Gyakran Ismételt Kérdések

Ételminta tasak rövid 2015

Ételmintás üveg helyett lehetőség van steril műanyag zacskóban való ételminta eltevésre. Az ételminta zacskó használata gyorsabb és költséghatékonyabb

Újra kalibrálás 2015

Meddig érvényes egy kalibrálás?

Házilagos kalibrálás veszélyei

A HACCP rendszer - mint nevében is benne van - a kritikus pontok feltárásával, szabályozásával, kézbentartásával foglalkozó speciális élelmiszer előállítói, forgalmazói egyfajta speciális minőségbiztosítási rendszer...

Milyen gyakran kalibráltassunk?

Az élelmiszeripar, vendéglátás, közétkeztetés (bölcsőde, óvoda, iskola, idős otthonok, kórházak stb) számára előírás a HACCP alkalmazása. Ennek egyik meghatározó pontja a termékek hőmérséklet ellenőrzésének szakszerű figyelése, regisztrálása...

Egyéb élelmiszerbiztonsági rendszerek

Közös jellemzőjük, hogy a HACCP 7 alapelvét tekintik kiindulási alapként. Az eltérések egy-egy - a kiadók által kiemelten fontosnak kezelendő - részterület sajátos ellenőrzésében, dokumentálásában jelentkezik.

HACCP jogszabályok

Általános követelmények:

  • 1997 évi CLIV törvény az egészségügyről (50§ 3 bek)
  • 2-1/1996 MÉK irányelv a HACCP alkalmazásáról.
  • 2008. évi XLVI. törvény az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről.
  • 1991. évi XLV. törvény a mérésügyről.
  • 1993 évi törvény a termék felelősségről

ISO alapok és szótár

A Minőségirányítási Kézikönyvben az általános minőségirányítási fogalmak használata az MSZ EN ISO 9000:2005 szabványnak megfelelő értelmezésben történik. A minőségi rendszer egyéb, a Minőségirányítási Kézikönyv egységes értelmezéséhez szükséges fogalom meghatározásai és rövidítései a következők:

Mire figyeljünk a hőmérők kalibráltatásakor

A kalibrálás bizalmi szolgáltatás. Ezzel a bizalommal lehet élni és visszaélni, hiszen a felhasználó ki van szolgáltatva a laboratóriumnak.

A laboratórium felelőssége, hogy a megrendelő szempontjából optimális (szakmai, és anyagi) ajánlatot tegyen a feladat megoldására.

Kapcsolat

Cég neve: REALITÁS-2000 Tanácsadó és Szolgáltató Bt.

Cég címe: 2092 Budakeszi, Reviczky u. 72.

Telefonszámunk: 06 30 960 5693
06 70 318 9449

email: Küldjön email-t

Bankszámla sz. K&H bank 10403095-50526548-87521002

Adószámunk: 20134103-2-13

Cégjegyzék sz. 13-0603-1288